ÎNCĂLŢĂMINTE PENTRU ALERGARE MARCA JOMA

Postat de: Joma SportDistribution În: Joma Sport Pe: Wednesday, June 15, 2016 Comentariu: 0 Vizualizat: 1222

Dacă pentru alergare partea de îmbrăcăminte a echipamentului nu crează prea multe probleme în alegere, despre încălţăminte nu putem spune însă acelaşi lucru. Un maieu şi un şort sunt suficiente ca să te simţi confortabil când alergi dar la pantofi trebuie să ai pretenţii deoarece cel mai mic disconfort creat îţi poate compromite cursa.

INCALTAMINTE-PENTRU-ALERGARE-MARCA-JOMA

Dacă ne gândim la faptul că unii atleţi se luptă la zecimi de secundă în competiţiile lor, atunci ne putem da seama cât de importanţi sunt pentru ei pantofii cu care aleargă. Joma Sport Distribution vine în ajutorul tuturor atleţilor cu modele special confecţionate pentru alergare.

Modele de pantofi pentru alergare

Joma Olimpo

Noul pantof de sport “Olimpo”, este un model conceput de Joma, cu o tracțiune îmbunătățită, control mai bun şi o aderenţă maximă la sol. Este modelul de top, perfect pentru atleţii de înaltă performanţă (este un pantof dedicat profesionştilor). Aderenţa maximă în condiţii de umiditate sau ploaie este asigurată prin tehnologia avansată aplicată la talpă. În talpă sunt mici forme în relief, tip săgeată, orientate diferit în zonele din faţă şi spate, asigurând o excelentă aderenţă atât pe dealuri cât şi în pante sau teren alunecos. O talpă astfel creată, susţine foarte bine şi schimbările de impuls. Spre exemplu, când alergi la vale vei avea un control îmbunătăţit asupra frânării fără să fie diminuat confortul piciorului în acest timp. Partea dinspre interior a tălpii are dublă densitate la călcâie dând tărie şi consistenţă, în timp ce în partea dinspre vârf are un sistem de amortizare suplimentar conferind o tracţiune fermă. Branţul antibacterian, este confecţionat dintr-un materia special (EVA=etilen vinil acetat) de înaltă calitate şi elasticitate. Întregului model i s-au adus îmbunătăţiri pe fiecare zonă în parte, astfel că nici şireturile nu au fost uitate. Şireturile exterioare sunt elastice ca să nu deformeze pantoful iar legarea lor este spre interior şi ele sunt ascunse într-un buzunăraş (făcut din mesh) ca să nu incomodeze la alergare/purtare. Tehnic, modelul Olimpo este “echipat” pentru atleţii cu greutate de peste 85 de kg iar pantoful cântăreşte doar 303 grame.

Joma Super Cross 2016

Modelul Super Cross cântăreşte 295 grame şi este destinat alergătorilor de talie mijlocie (până în 85 Kg). Este catalogat ca unul dintre pantofii de mare succes pentru alergare, atrăgând atenţia atleţilor din întreaga lume. Căputa este confecţionată din fire de polyester (un nou concept) nu din microfibră, reducând astfel greutatea pantofului şi făcându-l să se muleze pe picior mai mult ca o “şosetă” decât ca şi un pantof. Partea de interior a tălpii cu sistemul său de amortizare conferă un super confort, stabilitate, un plus tracţiune şi un excelent impuls.

Joma Carrera

Cei care au purtat acest pantof au decretat că este unul dintre cele mai valoroase modele mai ales pentru atleţii care se antrenează din greu, au o pronaţie normală şi îşi doresc o cât mai mare amortizare a şocurilor la impactul cu solul. În zona arcuită a piciorului există o inserţie de poliuretan care reduce mişcările călcâiului şi vârfului de la picior prin evitarea flexiunii şi torsiunii tălpii. Pantoful îţi dă stabilitate, protecţie şi siguranţă deosebită în mişcare. Forma nouă de la călcâi, mai ergonomică, îi crează acestuia o protecţie şi un confort maxim. Căputa din microfibră asigură rezistenţă la uzură.

Joma Hispalis

Sunt pantofi destinaţi alergătorilor cu pronaţie normală care se antrenează intens. Datorită tehnologiei Pulsor (cu gel) amortizarea este de excepţie făcând posibilă în acelaşi timp şi absorbţia şocurilor şi crearea impulsului spre înaintare. Are adăugat sistemul Flexo care îmbunătăţeşte flexiunea în tranziţia pasului. La modelul nou s-a redus greutatea acestui pantof şi i-a s-a conferit mai multă rezistenţă cu dublu scop: pentru a evita accidentările şi pentru a prelungii perioada de utilizare. Tot la acest model, pentru alergătorii în nocturnă, Joma a adăugat un material reflectorizant pe căpută, astfel încât alergătorul să fie văzut şi pe timp de noapte.

Comentarii

Lasă un comentariu